Ægløsningstest - hvornår skal jeg begynde med at teste?

Generelt skal du begynde at teste med ægløsningstest nogle få dage (gerne 2-3 dage) før din forventede ægløsning.

Sådan finder du din forventede ægløsning
Din forventede ægløsning kan du finde ved at bruge vores Online Ægløsningsberegner. Du skal begynde med at teste den tidligste dato som ægløsningsberegneren angiver. Du kan også anvende nedenstående skema til at beregne, hvornår du skal starte med at teste.

Skema som viser hvornår du skal starte med at teste
For at bruge skemaet skal du kende den gennemsnitlige længde af din menstruationscyklus. Længden af din menstruationscyklus er det antal dage der går fra den første dag du har menstruel blødning og indtil dagen før din menstruelle blødning begynder i den næste cyklus.

Når du har beregnet den gennemsnitlige længde af din menstruationscyklus kan du bruge nedenstående skema til at bestemme hvilken dag du skal starte med at bruge ægløsningstest. Dag 1 er den første dag du havde menstruel blødning under din seneste menstruation. 

Længde på din menstruationscyklus Start denne dag efter din første blødning
21 dage Dag 5
22 dage Dag 6
23 dage Dag 7
24 dage Dag 8
25 dage Dag 9
26 dage Dag 10
27 dage Dag 11
28 dage Dag 12
29 dage Dag 13
30 dage Dag 14
31 dage Dag 15
32 dage Dag 16
33 dage Dag 17
34 dage Dag 18
35 dage Dag 19
36 dage Dag 20
37 dage Dag 21
38 dage Dag 22
39 dage Dag 23

Hvis du IKKE har regelmæssig menstruation
Har du ikke regelmæssig menstruation eller kender du ikke din cyklus kan du starte med at teste den på dag 11 efter den første blødningsdag under din seneste menstruation. Det kan godt være du kommer til at bruge flere end 5 ægløsningstest, men det er vigtigt du fortsætter med at teste for at få viden om din cyklus og dermed om hvornår du er mest frugtbar. Får du ikke en positiv test inden din næste menstruation bør du i den næste periode starte med at teste fra en tidligere dag, f.eks. fra dag 8.

Hvis du har KORTERE eller LÆNGERE menstruationscyklus
Har du kortere eller længere menstruationscyklus end angivet i skemaet (under 21 dage / over 39 dage) kan det være en god idet at kontakte din læge eller en fertilitetsekspert for at få råd og vejledning.

Kundeservice

Fragt

Rabat

Forum

Guide til at blive gravid
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld         Afmeld