FAQ - WH Ovultell Ægløsningstest

Hvordan virker WH Ovultell Ægløsningstest?
Ægløsning sker som følge af en kraftig forøgelse af din krops produktion af LH (Luteinizing Hormone). LH udskilles i urinen. Derfor kan du finde ud af, hvornår du har størst chance for at blive gravid ved at måle stigningen i koncentrationen af LH i din urin. WH Ovultell Ægløsningstest visualiserer indholdet af LH i din urin.

Hvor sikker er WH Ovultell Ægløsningstest?
WH Ovultell Ægløsningstest er lige så sikker (over 99%) som de urinteste, der udføres på laboratorier.

Hvornår skal jeg teste?
Du skal begynde at teste nogle dage inden den forventede ægløsning. Den forventede ægløsning kan beregnes ved at tage udgangspunkt i den gennemsnitlige længde af din menstruationscyklus. Hvis du ikke kender din cyklus, kan du begynde med at teste 11 dage efter begyndelsen af din seneste menstruation (det kan godt være, at du får behov for flere end 5 tests for at finde din ægløsning). Du kan læse mere i den medfølgende vejledning, om hvornår du skal begynde at teste.
Læs mere HER om hvornår du skal starte med at teste

Hvor mange dage skal jeg teste?
Du skal teste indtil en test første gang er positiv. En positiv test er tegn på, at ægløsningen er gået i gang, og at du de næste par dage er i din mest frugtbare periode. Hvis der er flere tests tilbage, kan du gemme dem til næste måned - hvis du altså får brug for dem!

Skal jeg anvende morgenurin?
Nej, det er bedst ikke at bruge morgenurin. LH dannes tidligt om morgenen og kan derfor bedst måles i urinen senere på dagen. Det bedste tidspunkt at teste på er mellem kl. 10.00 og 20.00.

Skal jeg teste på samme tidspunkt hver dag?
Ja, det er bedst at teste på samme tidspunkt hver dag. Hvis du ikke tester på omtrent samme tidspunkt, vil der være en risiko for, at du ikke når at måle den forhøjede koncentration af LH og derved ikke får at vide, hvornår ægløsningen kommer.

Må jeg drikke inden jeg tester?
Det er bedst ikke at drikke for meget de sidste 2 timer inden testen, da dette vil mindske koncentrationen af LH.

Hvordan aflæser jeg resultatet af testen?
Der vil altid fremkomme én streg. Dette er en kontrolstreg. På WH Ovultell Ægløsningstest fremkommer kontrolstregen i højre side tættest på "håndtaget". Hvis der kun kommer én streg eller teststregen er svagest, er du endnu ikke i den frugtbare periode. Hvis stregerne er lige kraftige eller stregen til venstre er kraftigst, er du i din mest frugtbare periode, der varer ca. 2 døgn.

Der er stor forskel på kontrolstregerne på to forskellige tests. Er dette et problem?
NEJ. Variationer i farven på kontrolstregen er helt normalt, og har ikke betydning for testresultatet. Det afgørende er alene om teststregen er lige så kraftig som kontrolstregen på den konkrete test.
Se eksempler HER på positive og negative ægløsningstest

En lyserød baggrundsfarve og vertikale streger fremkom i resultatfeltet under testens udførelse. Er dette et problem?
NEJ. Hver urinprøve vil variere i sin kemiske sammensætning og det samme vil luftfugtigheden i de omgivelser hvor testen udføres. Sådanne variationer kan forårsage vertikale streger og/eller lyserød baggrundsfarve men vil ikke påvirke resultatet.

Hvad skal jeg gøre, hvis ingen af de 5 ægløsningstests er positive?
De fem tests er som regel nok. Men hvis f.eks. dine menstruationer er uregelmæssige, kan det blive nødvendigt med flere tests for at finde ud af hvornår du har ægløsning. Det anbefales derfor, at købe mindst to sæt ægløsningstests.

Hvad betyder det, hvis der ikke fremkommer nogen streger på testen?
Hvis der ingen streger kommer, er testen ugyldig/ikke udført korrekt. Læs brugsanvisningen grundigt, og prøv med en ny test.

Er ægløsningstesten bedre til at finde ægløsningen end temperaturmetoden?
Ægløsningstesten viser dig hvornår ægløsningen er forestående, hvorimod temperaturmetoden viser dig hvornår du har haft ægløsning. Kropstemperaturen stiger således først efter du har haft ægløsning. Du kan med fordel kombinere temperaturmetoden med ægløsningstests.

Kan lægemidler påvirke resultatet?
De eneste lægemidler som kan påvirke resultatet af WH Ovultell Ægløsningstest er dem som indeholder hormonet LH. Flere af de lægemidler som anvendes ved barnløshedsbehandling indeholder LH. Det anbefales, at du kontakter din læge for yderligere oplysninger, hvis du bruger lægemidler du ved eller tror, indeholder LH.

Kundeservice

Fragt

Rabat

Forum

Guide til at blive gravid
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld         Afmeld